Шефът на групата на БСП в европарламента – Петър Витанов коментира

...
Шефът на групата на БСП в европарламента – Петър Витанов коментира
Коментари Харесай

Левите евродепутати бойкотираха Нинова

Шефът на групата на Българска социалистическа партия в европарламента – Петър Витанов разяснява за EURACTIV, че " всички опити да бъде преиначен текста на резолюцията, да бъдат смекчени рецензиите към ГЕРБ и да бъдат въвлечени нови политически артисти ", са несполучливи. Той изясни, че социалистите са подкрепили ЕНП в желанието да отпадне текстът, касаещ пропагандата на турски език, главният текст е останал недокоснат. 

Витанов е безапелационен, че 90% от параграфа, касаещ Истанбулската спогодба, не съставлява проблем за евродепутатите социалисти и те с Елена Йончева са го подкрепили. Припомняме, че ръководителят на Българска социалистическа партия – Корнелия Нинова, излезе с публична позиция на партията, в която съобщи: " Истанбулската спогодба няма да срещне нашата поддръжка под никаква форма – нито директна, нито завоалирана – в резолюция против корупцията ".

Всички ремонти по проекторезолюцията за правовата страна в България на Роберта Мецола (от групата на ЕНП) отпаднаха след гласуването нощес, публично оповестено през днешния ден. От разпечатката се вижда ясно огромната разлика между гласувалите " за " и " срещу ", което значи, че депутатите от ЕНП освен не са съумели да активизират поддръжка от други групи, само че също не са били единни в поддръжката на поправките на тяхната малтийска колежка. 

Отпаднаха и всички поправки на Ангел Джамбазки. От поправките на румънската евродепутатка от групата на либералите Рамона Стругариу е призната корекция 12, която приветства публикуването на първия годишен отчет по отношение на правилата на правовата страна в Европейски Съюз, и отбелязва основанията за угриженост, открити от Комисията в редица области по отношение на България, както и приканва българските органи да работят бързо, с цел да се преодолеят проблематичните точки. 
 Отворено писмо от Брюксел за България: Борисов няма желание да подхваща реформи
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР